top of page
WhitedoorstudioIMG_6323.jpg

Mindfulness zondagmiddag retreat in Amsterdam. 

 

Stap een middag in een heerlijke oase van rust, ontspanning en verdieping! Dompel onder in de kracht van mindfulness en stilte. Mindfulness en compassie oefeningen zullen jouw mentale en fysieke veerkracht deze middag versterken. Je gaat opgeladen naar huis!

 

Voor wie?

Of je nou je mindfulness of meditatie skills wilt opfrissen, kennis wilt maken met mindfulness of meditatie, verbinding wilt maken met lichaam, geest en hart voor innerlijk welzijn of pure ontspanning en de kracht van stilte wilt ervaren? Iedereen is welkom!
 

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een op wetenschap gebaseerde training van de geest. Onderzoek heeft uitgewezen, dat beoefening van mindfulness (ontwikkeling van opmerkzaamheid) vele positieve effecten kent, zoals meer ontspanning, concentratievermogen, veerkracht, kwaliteit van leven, productiviteit en emotionele intelligentie. 


Dag: 
Zondagmiddag 14 april, 2019. 

Programma: 

De middag zal in stilte met elkaar worden doorgebracht. Marianne Smit, mindfulness trainer en founder van Mindful State, zal deze middag op nuchtere wijze begeleiden. Om 17:00 wordt de stilte verbroken onder het genot van een kop thee en gezonde bites. 

13:30 - 14:00  Inloop en ontvangst met thee

14:00 – 17:00 Mindfulness & Compassie

17:00 - 17:30 Afsluiting 

 

Welke mindfulness oefeningen komen voorbij? 

Mindful drinken & eten: De diverse mindfulness oefeningen zullen worden afgewisseld met korte pauzes waarin je thee en gezonde bites kan nuttigen. In stilte en met volle aandacht! Je zal merken dat een hap of slok mindful tot je nemen al een hele smaak sensatie teweeg brengt. 
Bodyscan & mindful yoga: De bodyscan en mindful yoga zijn lichaamsgerichte oefeningen voor het ontwikkelen van emotioneel bewustzijn, persoonlijke groei en ontspanning.

Zitmeditatie: De zitmeditatie zal je steeds verder uit de drukke doe-modus halen. Deze meditatie traint je geest voor kalmte en concentratie. Je leert compassie naar eventuele (moeilijke en kritische) gedachten en gevoelens te brengen voor geestelijk evenwicht. 

Compassiemeditatie: Kwetsbaarheid en moeilijkheden zijn onderdeel van onze common humanity. Compassie brengt je in contact met deze gedeelde menselijkheid en diepere verbondenheid met de wereld om ons heen. Ontwikkeling van compassie heeft wetenschappelijk bewezen voordelen voor welzijn en levensgeluk. We zullen contact maken met deze diepere dimensie.


Trainer: 
Marianne Smit is officieel gecertificeerd mindfulness trainer conform de standaard van mindfulness grondlegger Jon Kabat-Zinn. Ervaring met meditatie, boeddhisme, yoga en ayurveda heeft ze opgedaan in India en Zwitserland. Ze heeft het Google Search Inside Yourself Programma gevolgd voor organisaties. Marianne is oprichtster van Mindful State en verzorgt 8-weekse mindfulness trainingen en workshops voor individu en organisatie. 

 

Locatie:
Deze unieke middag wordt mede mogelijk gemaakt door The White Door Studio. Een prachtige serene yoga studio in Amsterdam. Een top locatie!
 

Prijs: Early bird 29 € i.p.v. 39 € (p.p. incl. btw). Inclusief thee, gezonde bites en gebruik van meditatiemateriaal. De vroegboek korting geldt t/m 28 februari.


Taal: Nederlands

 

Bijzonderheden:
Draag comfortabele kleding. Je kan je ook omkleden in de studio. En alvast… Sssst… Stilte bij binnenkomst… van 13:30 - 17:30. 

bottom of page