online mindfulness mbsr

Mindfulness Groepstraining (MBSR 8-weekse). 

Online. Start 11 augustus.
Woensdagochtend.

De officiële Jon Kabat-Zinn mindfulness groepstraining met zorgvuldige intake, 2 1/2 uur per sessie, 5 uur stilte dag, uitgebreid lesmateriaal en audiotracks. 

€ 395 en vergoeding zorgverzekering

Mindfulness is een vaardigheid die je kan ontwikkelen om jouw mentale, fysieke en sociale gezondheid te verbeteren!

Wetenschap heeft aangetoond dat mindfulness een hogere kwaliteit van leven, meer ontspanning, veerkracht en positieve mentale veranderingen teweeg brengt.​ Mindfulness is met recht een verrijkende waardevolle investering in jezelf.

WERKWIJZE MINDFUL STATE

 

​Deze training wordt gegeven volgens de officiële en meest onderzochte Mindfulness Based Stress Reduction norm van Jon Kabat-Zinn (d.w.z. incl. gedegen intake, 2 1/2 per week begeleiding, 5 uur stilte dag, kwalitatief uitgebreid lesmateriaal). Mindful State is een boutique mindfulness aanbieder. Kwalitatieve, ervaren en deskundige mindfulness begeleiding staan centraal. Je kunt erop vertrouwen dat de essentie en transformerende werking van mindfulness goed wordt uitgedragen. Aandacht is de kern van mindfulness. De groep zal daarom niet groter zijn dan 8 personen. Mindful State werkt verder met kwalitatief uitgebreid lesmateriaal en op basis van jarenlange ervaring, (internationale) expertise en toonaangevende wetenschap. Trainers zijn daarnaast gecertificeerd in de hoogste cat.1 VMBN. De mindfulness training komt in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering.  
 

VOOR WIE?

Mindfulness is voor ons allemaal! Iedereen kan er baat bij hebben. De training draagt namelijk bij aan een hogere kwaliteit van leven. Mindfulness meditatie is bovendien te beschouwen als een mentale work-out. Het is goed voor je hersenen! Mindfulness wordt ook vaak ingezet bij specifieke thema's, zoals bijvoorbeeld stress, burn-out, piekeren, angst of slaapproblemen. 

Op de pagina Voor wie is mindfulness, lees je meer over alle thema's. Op deze pagina vind je ook meer informatie over het belang van een zorgvuldige intake en waarmee Mindful State rekening houdt. Het is een belangrijk onderdeel van de MBSR-training.  

 

POSITIEVE EFFECTEN MINDFULNESS

Waarom heeft mindfulness nou zo enorm aan populariteit gewonnen? Veel mensen blijken veel baat te hebben bij mindfulness en ze hebben goede ervaringen! De effecten van Mindfulness Bases Stress Reduction Training zijn bovendien wetenschappelijk bewezen. Effecten die zijn onderzocht en benoemd:
 

 • hogere kwaliteit van leven

 • regulering en vermindering stress

 • regulering en vermindering pieker, angstige, negatieve, sombere gedachten en gevoelens

 • verbetering kwaliteit van slaap

 • beter omgaan met ziekte en pijn

 • ontwikkeling positieve gevoelens en pro-sociaal gedrag, zoals compassie


Op onze Over Mindfulness pagina vind je meer informatie over Mindfulness Bases Stress Reduction Training. Ook vind je hier video's en op de Wetenschap pagina, vind je allerlei publicaties over de specifieke effecten op mentale, fysieke en sociale gezondheid. 

 
mindfulness training Drachten
training mindfulness Drachten

"Door de achtergrond die ze met humor en intelligentie meegeeft, leer je echt begrijpen hoe het brein werkt, en hoe je daar weloverwogen mee om kunt gaan. Een soort toolbox voor het leven."

- Melanie

mindfulness drachten

"De training is zeer professioneel opgezet met een uitstekende mix van praktische oefeningen en theoretische onderbouwing. Door mindfulness te integreren in mijn levensstijl ben ik beter in staat om zorgzame aandacht te besteden aan mijzelf en daardoor bewuster te leven." 

- Edwin

GRATIS INTAKE

Een intake is een belangrijk en vast onderdeel van een MBSR-training. Tijdens dit vrijblijvende gesprek worden jouw vraagstukken, motivatie en vragen zorgvuldig besproken. Waarom een gesprek belangrijk is en waarmee Mindful State rekening houdt, lees je op de pagina Voor wie is mindfulness.


MBSR PROGRAMMA

Elke week staat een nieuw thema op het menu, zoals het leren herkennen van de automatische piloot, ontwikkeling van houdingskwaliteiten, stresseducatie, omgaan met lastige gedachten & gevoelens en zelfzorg. Naast uitleg van de mindfulness theorie, gaan we vooral praktijkgericht aan de slag met verschillende meditaties, ontspanning- en bewustzijnsoefeningen. Tijdens de sessies worden de oefeningen met je trainer nabesproken voor inzicht, ondersteuning en groei in jouw proces. 
 

Mindfulness is een echte vaardigheidstraining. Je krijgt het onder de knie door te oefenen. Probeer dan ook 30 tot 45 minuten per dag te reserveren voor jouw mindfulness moment!

 

In dit proces word je zorgvuldig begeleid door een ervaren trainer. 

LESMATERIAAL

Je ontvangt de uitgebreide Mindful State trainingsmap. Hierin worden theorie, kennis en oefeningen aangereikt. Verder bevat de map, tips, citaten, onderzoek, artikelen, inspiratie en formulieren. Ook ontvang je audiotracks met diverse meditaties om thuis te oefenen. 

MINDFULNESS TRAINER

Deze mindfulness training wordt op nuchtere wijze gegeven door gecertificeerd mindfulness trainer en founder van Mindful State, Marianne Smit. Marianne beschikt over jarenlange ervaring, kennis en internationale expertise. Je kunt er daarom op vertrouwen dat mindfulness in haar kern goed wordt uitgedragen en vanuit wetenschap. Marianne is verder mindfulness trainer hoogste cat.1. (VMBN). 

 

VERGOEDINGEN

 • ZORGVERZEKERING
  Veel zorgverzekeraars vergoeden deze mindfulness training (gedeeltelijk). Check hier de Zorgwijzer!

 • WERKGEVER
  Werkgevers leveren in sommige gevallen ook een bijdrage in het kader van duurzame inzetbaarheid, preventie, herstel of als je beschikking hebt over opleidingsbudget.

 • ZELFSTANDIGE
  Als zelfstandige zijn er mogelijkheden om de mindfulness training als kosten op te geven. Dit kan tot 50% voordeel opleveren. Informeer bij jouw boekhouder of de belastingdienst naar de voorwaarden.

 • MANTELZORG
  Ben je mantelzorger/ster? Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze MBSR-training. Check je z
  orgverzekering.

   

 

PRIJS

 • Intake

 • 9 sessies: 8-wekelijkse sessies van 2 ½ uur + stilte dag van 5 uur

 • Uitgebreide trainingsmap

 • Audiotracks met meditaties

Particulieren € 395 incl. Btw.
Zzp’ers € 395 excl. Btw.
Student/bijstand: ben je student. Check de studentenverzekeringen. Zit je in de bijstand, neem dan contact op met Marianne Smit en vraag naar de mogelijkheden.

Organisaties: voor organisaties gelden andere tarieven.
 

STARTDATA & LOCATIE

 

11 augustus, 2021 Woensdagochtenden

ONLINE

Trainer: Marianne Smit

DATA & TIJDEN

Data: 11, 18, 25, augustus, 1, 8, 15, 22 en 29 september. 

Tijd: 9:30 - 12:00. 
&
Stiltedag (van 5 uur): zondag 19 september.

Tijd: 11:00 - 16:00.

CONTACT
Heb je vragen? Aarzel niet om contact op te nemen! 
Ga naar het contactformulier of bel naar 06 242 10455. We staan je graag te woord!