Mindfulness & zorg blog

  • Marianne Smit

Coronamaatregelen & mindfulness


Mindfulness in tijden van Corona

Hopelijk lees je dit bericht in goede gezondheid. Hoe Mindful State de komende periode op een veilige manier haar diensten voortzet, lees je in dit artikel. Mindful State volgt de richtlijnen van het RIVM. De regels waren langzaam versoepeld in de zomer en nu we in oktober zitten zijn de regels weer aangescherpt. Het devies van de overheid is, om zoveel mogelijk thuis te werken, drukte te vermijden en massale belasting op het openbaar vervoer te vermijden. De situatie blijft de komende tijd nog steeds onzeker. Het Covid-19 virus is niet weg en het kan helaas weer behoorlijk uitbreken. Mindfulness kan de komende tijd met meer veiligheid, rust en zekerheid online worden voortgezet. Een hoest van een ander kan bijvoorbeeld al tot onrust zorgen in de training of het kan zijn dat je toch ongewild tegen elkaar opbotst of je draagt ongemerkt het virus bij je. Bovendien is in andere sectoren meer (vitale) noodzaak om eerder in fysieke nabijheid te zijn. Mindful State zal derhalve de 8-weekse mindfulness based stress reduction groepsbijeenkomsten de komende tijd online voortzetten. De individuele training kan in overleg ook op locatie in Amsterdam en Groningen plaats vinden. Op dit moment verzorgt, Marianne Smit & founder van Mindful State, via een veilige online verbinding de 8-weekse mindfulness based stress reduction trainingen. Deze online trainingen zijn live en interactief. Op afstand maar toch persoonlijk. Vanuit jouw eigen veilige plek in Nederland of zelfs vanuit het buitenland kan je mindfulness training van Mindful State volgen. De training wordt gegeven conform de officiële Jon-Kabat Zinn standaard. De komende periode kan je je inschrijven voor:

De individuele- en mindfulness groepstrainingen komen in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraar, werkgever of mogelijk het UWV.


De trainingen worden in hun oorspronkelijke vorm gegeven. Aan de training is niets veranderd. We zitten alleen niet samen in één ruimte. Ook vindt eerst een gratis online kennismakingsgesprek plaats, om te bespreken wat jouw drijfveren en thema's zijn om mindfulness te gaan volgen. Ook kan je natuurlijk in dit gesprek al je vragen kwijt. Na dit gesprek besluiten we in gezamenlijk overleg of de mindfulness training op dit moment een geschikte interventie is.


Op deze website vind je meer informatie over wanneer mindfulness training bij uitstek geschikt is. Ook kan je op onze uitgebreide onderzoekspagina meer informatie vinden over de internationale wetenschappelijke onderbouwing van mindfulness. Je vindt er meer informatie over de effecten ten aanzien van mentaal & fysiek welzijn, werk, gezondheidszorg en onderwijs. Schroom niet om contact op te nemen en jouw vragen voor te leggen. Mindfulness kan ook in deze lastige onzekere periode van extra betekenis zijn. Ik zal jou deze periode vanuit mijn jarenlange ervaring begeleiden en jou die steun in de rug geven, die je mogelijk nodig hebt. Je kan contact opnemen via info@mindfulstate.org of bellen naar +31 (0) 6 242 10455.


Pas goed op jezelf en elkaar. Houd moed!


Warme groet,


drs. Marianne Smit

Founder Mindful State  • b-facebook
  • Twitter Round
  • Instagram - Black Circle

Cliënten, lidmaatschap & giving back:

mindfulness vergoeding zorgverzekering
mindfulness amsterdam
mindfulnes amsterdam
mindfulness amsterdam

©2014-2020 Mindful State | Mindfulness in Amsterdam of landelijk incompany |
Alle rechten voorbehouden
 | KVK 63300184| Disclaimer & Privacy