INDIVIDUELE MINDFULNESS TRAINING. 
(8-weekse MBSR/ 1 uur per week begeleiding)
In Amsterdam. € 550

 

mindfulness-amsterdam-west

WAAROM INDIVIDUELE MINDFULNESS TRAINING?

Bij de individuele mindfulness training is er meer aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en thema's. 1 op 1 mindfulness is dan ook een effectieve training met meer duurzaam resultaat. In een groep kan je geremd zijn om je open te stellen en is er minder tijd voor jou. Deze vorm kan ook beter aansluiten, vanwege je functie of omstandigheden (drukke agenda, moeheid, ziekte). Of je voelt je gewoon meer op je gemak in een persoonlijke omgeving. Mindful State houdt rekening met jouw agenda en je kan gelijk beginnen!
 

WERKWIJZE MINDFUL STATE

De individuele mindfulness training van Mindful State wordt volgens de officiële 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction Training (MBSR) van grondlegger Jon Kabat-Zinn gegeven. Mindful State is een boutique en gespecialiseerde mindfulness aanbieder. Persoonlijke en kwalitatieve begeleiding staan centraal om de kern en transformerende werking van mindfulness goed uit te dragen. Een gedegen kennismakingsgesprek en nazorg zijn onderdeel van de training. Onze werkwijze staat verder voor internationale expertise, ervaringsdeskundigheid, kwalitatief lesmateriaal en werkend met baanbrekend wetenschappelijk onderzoek rondom mindfulness, neurowetenschap, psychologie en sociologie.

 

POSITIEVE EFFECTEN MINDFULNESS

Waarom heeft mindfulness nou zo enorm aan populariteit gewonnen? Veel mensen blijken veel baat te hebben bij mindfulness en ze hebben goede ervaringen! De effecten van een Mindfulness Based Stress Reduction Training zijn bovendien wetenschappelijk bewezen. Mindfulness is met recht een verrijkende waardevolle investering in jezelf. Effecten die zijn onderzocht en benoemd:

 • hogere kwaliteit van leven

 • regulering en vermindering stress

 • regulering en vermindering pieker, angstige, negatieve, sombere gedachten en gevoelens

 • verbetering kwaliteit van slaap

 • beter omgaan met ziekte en pijn

 • ontwikkeling positieve gevoelens en pro-sociaal gedrag, zoals compassie voor jezelf en anderen


Op onze Over Mindfulness pagina vind je meer informatie over de Mindfulness Based Stress Reduction Training, Ook vind je hier video's en op de Onderzoekspagina, vind je verschillende publicaties over de specifieke effecten op mentale, fysieke en sociale gezondheid.
 

VOOR WIE?

Mindfulness is voor ons allemaal! Iedereen kan er baat bij hebben. De training draagt namelijk bij aan persoonlijke groei en hogere kwaliteit van leven. Mindfulness meditatie is bovendien te beschouwen als een mentale work-out. Het is goed voor je hersenen! Tijdens een gratis vrijblijvend gesprek, bespreken we zorgvuldig waar je aan wilt werken of wilt ontwikkelen. Op de pagina voor wie is mindfulness, kom je alvast meer te weten bij welke thema's mindfulness vaak wordt ingezet en met welke onderdelen Mindful State rekening houdt. We hebben aandacht voor jouw persoonlijk proces en proberen zorg te dragen voor een zo goed mogelijk en duurzaam resultaat. 
 

​MATERIAAL

Je ontvangt de uitgebreide Mindful State trainingsmap. Hierin worden theorie, kennis en oefeningen gegeven. Verder bevat de map, tips, citaten, onderzoek, artikelen, inspiratie en formulieren. Ook ontvang je audiotracks met diverse meditaties om thuis te oefenen.
 

MBSR PROGRAMMA

Mindfulness is een vaardigheidstraining. Je gaat zelf aan de slag met meditaties, ontspanning- en bewustzijnsoefeningen & theorie om mindfulness in de praktijk te ontwikkelen. Dagelijks oefenen zorgt voor een beter resultaat! Houd dan ook rekening met dagelijks 30-45 minuten aandacht schenken aan mindfulness tijdens de training. In dit proces word je zorgvuldig begeleid door je trainer. De mindfulness training bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • de automatische piloot

 • leren schakelen tussen doe-modus en zijn-modus

 • meditaties

 • stress 

 • omgaan met gedachten en emoties

 • herkennen mentale en fysieke grenzen

 • (zelf) zorg & compassie

 • positieve mentale gewoonten 
   

MINDFULNESS VOOR TWEE

Het is mogelijk om met een familielid, partner, vriendin of vriend, de individuele mindfulness training te volgen.

LOCATIE (zie ook de online mogelijkheden)
Deze mindfulness training wordt gegeven in Amsterdam West of Amsterdam Centrum. Op aanvraag kan de training op een andere locatie worden gegeven ook tijdens Corona. B.v. als vanwege ziekte of handicap de mindfulness training bij jouw thuis in Amsterdam een betere keuze is of een andere locatie in Amsterdam e.o. Voor meer informatie: Coronamaatregelen & mindfulness.
 

 

VERGOEDINGEN

 • ZORGVERZEKERING
  Het kan zijn dat jouw zorgverzekeraar deze mindfulness training (gedeeltelijk) vergoedt. Check de Zorgwijzer voor vergoeding.

 • WERKGEVER
  Werkgevers leveren in sommige gevallen een bijdrage in het kader van duurzame inzetbaarheid, preventie, herstel (reïntegratie) of als je beschikking hebt over opleidingsbudget.

 • UWV
  Ben je arbeidsongeschikt of werkloos? Informeer eens bij het UWV, wat de mogelijkheden zijn voor vergoeding. Je moet wel goed kunnen motiveren, waarom de mindfulness training kan bijdragen aan jouw herstel of het sneller vinden van werk.

 • ZELFSTANDIGE
  Als zelfstandige zijn er mogelijkheden om de mindfulness training als kosten op te geven. Dit kan tot 50% voordeel opleveren. Informeer bij jouw boekhouder of de belastingdienst voor de voorwaarden.

 • MANTELZORG
  Ben je mantelzorger/ster? Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze MBSR-training. 

   

KENNISMAKING & CONTACT

Maak eerst kennis tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek, waar zorgvuldig jouw vraagstukken, motivatie en uitdagingen worden besproken. We bekijken vervolgens samen wanneer we starten met deze individuele mindfulness training in Amsterdam West. Enige tijd na de training zal Marianne contact met jou opnemen voor een stukje nazorg.

 

Ga naar het Contactformulier of bel met Marianne Smit op 06 242 10455. 

Wij kijken uit naar jouw bericht! 

PRIJS

 • 8 wekelijkse sessies van 1 uur

 • kennismakingsgesprek

 • telefonisch nazorggesprek

 • kwalitatief trainingsmateriaal

 • audiotracks


Overdag of avond:

Particulier: €550,- incl. 21% Btw. 

Zzp'er: €550,- excl. 21 % Btw.
Voor twee: 1 1/4 hr, €525,- p.p. incl. 21 % Btw.
Student/bijstand: studeer je of zit je in de bijstand, neem dan contact op met Marianne Smit en vraag naar de mogelijkheden.

Organisatie: voor werkgevers kunnen andere tarieven gelden.
 

CUSTOM-MADE MINDFULNESS 

Zoek je meer custom-made mindfulness? Mindfulness op een specifieke locatie in Amsterdam, speciale vraagstukken, incompany mindfulness training? Neem dan contact op, om jouw vragen en de mogelijkheden te bespreken. Je ontvangt dan een custom-made voorstel!
 

individuele mindfulness training amsterdam

Edwin
Financieel directeur

"Marianne geeft een excellente mindfulness training met veel enthousiasme en oprechte persoonlijke aandacht." 
 

mindfulnes amsterdam

Marte

Fotograaf

"De mindfulness map was prachtig samengesteld en bleek een anker voor het in de privé setting oefenen."

mindfulness amsterdam west

Jeroen

HR manager
 

"Op een plezierige en niet zweverige wijze word je in 8 weken klaar gestoomd om mindfulness zelf toe te gaan passen!"