top of page

MINDFULNESS BIJ MINDFUL STATE

 


THEMA'S
Als je (chronisch) ziek bent, heb je vaak te maken met vele uitdagingen. Er wordt in de training dan ook specifiek aandacht geschonken aan en gewerkt met de volgende thema's:

 

  • Omgaan met lastige emoties, zoals verdriet, angst, eenzaamheid, pijn, piekeren, stress, verlies

  • Omgaan met oordelen in jezelf en van anderen

  • Laten zijn, kwetsbaarheid en compassie 

  • Zelf zorg; beter naar de (alarm) signalen van lichaam en geest leren luisteren

  • Je bent meer dan je ziekte


Als er tijdens de training andere vragen naar boven komen, dan wordt daarmee gewerkt. Dat is het mooie van de individuele mindfulness training, helemaal toegespitst op jouw individuele behoeften!
 

VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK

Mindfulness is niet voor acute klachten. Overleg altijd eerst met je arts. Mindfulness geneest geen ziektes. Voorafgaand aan de training, vindt er altijd een gratis telefonisch gesprek plaats, waar zorgvuldig jouw achtergrond, vraagstukken en uitdagingen worden besproken. Na dit gesprek wordt besloten of gestart wordt met de individuele mindfulness training.
 

LOCATIE INDIVIDUELE MINDFULNESS TRAINING
Landelijk online of op locatie in ons sfeervolle monumentale pand in Drachten Centrum: Moleneind Zuidzijde 25.


PRIJS & CONTACT
8 wekelijkse sessies van 1 uur training, telefonisch kennismakingsgesprek, de Mindful State trainingsmap, audiomateriaal.

 

Particulieren €650,- incl. 21% Btw. 

Meld je via het contactformulier of bel naar
06 242 10455!

 

 

Mindfulness is een waardevolle investering in jezelf. Hier zal je duurzaam profijt van hebben!

MINDFULNESS & ZIEKTE
INDIVIDUELE TRAINING.

(8-weekse MBSR)

Als je een (chronische) ziekte hebt, dan komt er van alles op je af. Emoties, angstige gedachten, pijn, stress, onbegrip, (zorg) instellingen of de werkgever. Om een paar factoren te noemen. Al deze factoren kunnen vervolgens ook weer stress veroorzaken en (onnodig) extra lijden. 

mindfulness leeuwarden

Monumentale    A-locatie

De individuele mindfulness training schenkt je de handvatten om beter om te leren gaan met jouw persoonlijke uitdagingen in jouw ziekte proces. Hierdoor zal je ondanks je ziekte, meer welbevinden, ontspanning, veerkracht en geluk ervaren! Je ontvangt de nodige individuele aandacht, om verder te komen in jouw mentale proces. Na je diagnose of ontslag uit het ziekenhuis kan je het gevoel krijgen dat je er alleen voor staat. Dat hoeft niet! Jouw onzekerheden en mentale uitdagingen krijgen in deze training de aandacht die ze verdienen. 

WAT IS MINDFULNESS?
Mindfulness is een training van de geest. Je leert negatieve emoties, gedachten, pijn en stress beter te hanteren. Dit ontwikkel je door op onderzoek gebaseerde mindfulness-meditaties en lichaamsgerichte ontspanningsoefeningen te beoefenen. De effectiviteit van deze vaardigheidstraining is wetenschappelijk bewezen.

 

VOOR WIE?
Heb je te maken met (chronische) ziekte of pijn? Naast het fysieke aspect, kan ziekte een enorme mentale impact hebben. Niet alleen op jou maar ook op jouw naasten. Deze training is voor mensen die met ziekte te maken hebben maar ook voor naasten om hier beter mee om te leren gaan. Iedereen van elke leeftijd is daarbij welkom. 

WAT LEER JE?
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mindfulness zowel op de mentale & fysieke vitaliteit een positief effect heeft. Deze training reikt je de handvatten aan en ontwikkelt je zelfsturend vermogen om veerkrachtiger, compassievoller en bewuster om te gaan met jouw ziekte. Je leert:

 

  • Bewuster te worden van en anders om te gaan met jouw (negatieve) gedachten en emoties 

  • Je ontwikkelt houdingskwaliteiten, zoals acceptatie, niet oordelen en compassie, die je helpen meer rust en ontspanning te ervaren

  • Meer in het hier-en-nu aanwezig te zijn, zodat je je losmaakt van alle zorgen en gepieker in je hoofd

  • Veerkrachtiger en vriendelijker om te gaan met pijn, ongemak, stress en uitdagende momenten

  • Bewuste zorg en aandacht te schenken aan lichaam en geest. 

8-WEEKSE MBSR- TRAINING (Mindfulness Based Stress Reduction)
Deze individuele mindfulness training is gebaseerd op de officiële 8-weekse mindfulness (MBSR) training en wordt door een senior gecertificeerd mindfulness trainer gegeven. De individuele mindfulness sessies vinden iedere week gedurende 8-weken plaats en duren 1 uur per sessie. De training is praktijkgericht, onderbouwd met een stuk theorie. Veel oefenen is de beste garantie voor succes. Je krijgt dan ook diverse oefeningen mee!


OVER DE TRAINER
Zoek je een trainer die jou begeleidt, niet alleen op basis van theorie maar jou ook kan begeleiden vanuit haar eigen ervaring met ziekte en pijn en alles wat daarbij komt kijken? Zoek je iemand die zich in jouw situatie kan verplaatsen? Dan voel je je misschien op je gemak bij trainer Marianne. In haar ogen kan je ongeacht de omstandigheden, tegenslag betekenis geven en transformeren. Het stelt je in staat om te groeien en toch een vol leven te ervaren. Vanuit haar eigen persoonlijke ervaringen, heeft zij Mindful State dan ook opgericht.

Meer weten over Marianne, klik hier! 
 

ZORG & AANDACHT
Zorg & aandacht zijn belangrijke waarden voor Mindful State. Je ervaart de aandacht voor jouw persoon in zijn totaliteit. Je bent namelijk veel meer dan alleen je ziekte. Er vindt zorgvuldige training plaats in een veilige setting.

MATERIAAL
Je ontvangt de Mindful State trainingsmap. Hierin worden theorie, kennis en oefeningen aangereikt. Verder bevat de map, tips, citaten, onderzoek, artikelen, inspiratie en formulieren. Ook ontvang je audiotracks met diverse meditaties om thuis te oefenen.


WERKWIJZE MINDFUL STATE
Mindful State baseert zich op wetenschappelijk onderzoek rondom mindfulness en het brein. Er wordt gewerkt met recente inzichten uit diverse vakgebieden zoals neurowetenschap en psychologie. Er wordt gestuurd op het duurzaam integreren van mindfulness in jouw dagelijks leven. Lees verder over de Mindful State Werkwijze.

bottom of page