top of page
Unieke monumentale yogaplek met unieke yoga en mindfulness compassieles in Drachten en omgeving Opsterland Beetsterzwaag

Yogastijlen.

Mindful State is gevestigd op een unieke monumentale plek in Drachten Centrum!


Wij verzorgen aroma yin yoga, vinyasa flow yoga- en mindful yoga. Wij geven een aantal unieke lessen in Drachten. Persoonlijke aandacht in kleine groepen en verbinding staan daarbij centraal. Wij verbinden de kracht uit de eeuwenoude yoga- en mindfulness traditie met wetenschap. Vanuit oude en nieuwe inzichten zijn de yogalessen gericht op ontspanning, flexibiliteit, stressregulatie en vitaliteit. Yoga wordt op nuchtere wijze en door bekwame, gecertificeerde yoga- en gespecialiseerde mindfulness trainers gegeven (hoogwaardige kwaliteitseisen Yoga Alliance en Mindfulness register). 

Op onze sfeervolle plek liggen yogamatten, (oog) kussens, bolsters, yogablokken en dekens voor je klaar om jou een heerlijke en optimale yogales te bezorgen. De groepen zijn klein, waardoor er ruimte is voor meer persoonlijke begeleiding.  Ook staat verfrissend muntwater en thee klaar in onze sfeervolle ruimte. 
 

Voel je thuis!

Uniek in Drachten: mindful yoga met professionele MBSR- en yoga trainer voor rust en balans, minder stress en piekeren. Kleine groepen met persoonlijke begeleiding.

Mindful yoga

Mindful yoga is meditatie in beweging! Oefeningen uit de hatha yoga-traditie worden gecombineerd met mindfulness. De yogales bestaat uit milde en rustige oefeningen. De focus ligt op bewustwording van lichaam en geest: lichaamssensaties, de adembeweging, gedachten en gevoelens. We brengen onze geest tot rust door meer in het hier en nu aanwezig te zijn en te vertragen. Ontwikkeling van deze mindfulness vaardigheid kent vele andere positieve effecten voor ons welzijn en kwaliteit van leven. 
 

Mindfulness brengt je terug naar het hier en nu: 

- Waardoor je bewuste zorg schenkt aan lichaam en geest
- Waardoor je spanning en fysieke (alarm) signalen leert opmerken en reguleren
- Waardoor je gedachten, drukte in je hoofd en gevoelens leert opmerken en reguleren
- Waardoor je je parasympatische zenuwstelsel activeert voor rust en herstel

 

NIVEAU:

Alle niveaus.
 

Yin yoga bij Mindful State in Drachten door gecertificeerde yoga- en mindfulness docenten. Het is een rustige en soms pittige vorm van yoga. Ons centrum is voorzien van alle yogafaciliteiten. Thee en vers muntwater zijn inclusief.

Aroma yin yoga

Dompel je onder in yin yoga, mindfulness en de heerlijke geuren van pure essentiële oliën. De oefeningen en helende werking van biologische aromas brengen jouw brein en zenuwstelsel tot rust. Een echt wellness moment voor lichaam en geest!


Yin Yoga is een rustige vorm van yoga waarbij we langer in de asana’s (fysieke houdingen) aanwezig blijven (3 tot 7 minuten). Het is een milde en soms intense yogales. We gebruiken ons eigen lichaamsgewicht om het diepere bindweefsel te stimuleren en soepel te maken. De nadruk ligt op ontspanning en flexibiliteit. De oefeningen hebben een diepe, stimulerende en kalmerende werking die niet alleen ons bindweefsel effectief stimuleert maar ook spieren, gewrichten, banden, kraakbeen en organen.
 

Samen met de subtiele verspreiding van pure geuren, een heerlijk stukje zelfzorg waarbij:

 

- Bindweefsel soepel wordt

- Rust en diepe ontspanning ontstaat

- Chi begint te stromen

- Mindfulness wordt ontwikkeld

NIVEAU:

Alle niveaus.

Niet geschikt: bij zwangerschap.

Vinyasa flow yoga Drachten

Vinyasa flow yoga

Deze Vinyasa Flow Yoga les heeft een dynamisch en uitdagend karakter. Verschillende houdingen (asana’s) komen in een vloeiend geheel samen in synchronisatie met de adem. In dit samenspel ontstaat meditatie in beweging, oftewel flow. Het lichaam wordt niet alleen fysiek uitgedaagd, maar komt ook geestelijk tot rust. Een heerlijke cardio- en mentale work-out in één! Na een les voel je je energiek, krachtig en ontspannen! 

Deze flow les zorgt ervoor dat:
- Spierkracht toeneemt
- Flexibiliteit toeneemt

- Rust en balans toeneemt
- Je ademhaling dieper en meer ontspannen wordt

NIVEAU: 
Beginner - meer ervaren.

Boek een proefles!

Maak kennis met ons mindfulness, yoga- en welzijnscentrum. 

bottom of page