top of page
Mindfulness groepstraining in Drachten

​Mindfulness op monumentale A-locatie

Mindfulness Groepstraining (MBSR) in Drachten. 
Vergoedingen zorgverzekeraar/werkgever

De officiële 8-weekse Jon Kabat-Zinn mindfulness groepstraining gebaseerd op wetenschap met:
 

 • Zorgvuldige intake, kwalitatief trainingsmateriaal en incl. stilteochtend

 • Gevorderde trainer, 10+ jaar mindfulness gespecialiseerd met internationale expertise

 • Kleine groep

 • Hoogwaardige, persoonlijke en nuchtere begeleiding geankerd in wetenschap

Mindfulness is een vaardigheid die je kan ontwikkelen om jouw mentale, fysieke en sociale gezondheid te verbeteren!

Wetenschap heeft aangetoond dat mindfulness een hogere kwaliteit van leven, meer ontspanning, veerkracht en positieve mentale veranderingen teweeg brengt.​ Mindfulness is met recht een verrijkende waardevolle investering in jezelf.

WERKWIJZE MINDFUL STATE

Werkwijze

​Deze training wordt gegeven volgens de officiële en meest onderzochte Mindfulness Based Stress Reduction norm van Jon Kabat-Zinn. Dat houdt in, dat de mindfulness training inclusief zorgvuldige telefonische intake, 2 uur per week begeleiding, een stilteochtend en kwalitatief uitgebreid lesmateriaal wordt gegeven. Mindful State is een boutique mindfulness aanbieder en werkt in kleine groepen. Kwaliteit, expertise en persoonlijke aandacht staan centraal. Mindful State werkt op basis van jarenlange ervaring, internationale expertise en toonaangevende wetenschap. Trainers zijn verder gecertificeerd in de hoogste cat.1 VMBN. De mindfulness training komt in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering.  
 

VOOR WIE?

Mindfulness is voor ons allemaal! Iedereen kan er baat bij hebben. De training draagt namelijk bij aan een hogere kwaliteit van leven. Mindfulness meditatie is bovendien te beschouwen als een mentale work-out. Het is goed voor je hersenen! Mindfulness wordt ook vaak ingezet bij specifieke thema's, zoals bijvoorbeeld stress, burn-out, piekeren, angst of slaapproblemen. 

Op de pagina Voor wie is mindfulness, lees je meer over alle thema's en waarmee Mindful State rekening houdt. 
 

Voor wie?

POSITIEVE EFFECTEN MINDFULNESS

Waarom heeft mindfulness nou zo enorm aan populariteit gewonnen? Veel mensen blijken veel baat te hebben bij mindfulness en ze hebben goede ervaringen! De effecten van Mindfulness Bases Stress Reduction Training zijn bovendien wetenschappelijk bewezen. Effecten die zijn onderzocht en benoemd:
 

 • hogere kwaliteit van leven

 • regulering en vermindering stress

 • regulering en vermindering pieker, angstige, negatieve, sombere gedachten en gevoelens

 • verbetering kwaliteit van slaap

 • beter omgaan met ziekte en pijn

 • ontwikkeling positieve gevoelens en pro-sociaal gedrag, zoals compassie


Op onze Over Mindfulness pagina vind je meer informatie over Mindfulness Bases Stress Reduction Training. Ook vind je hier video's en op de Wetenschap pagina, vind je allerlei publicaties over de specifieke effecten op mentale, fysieke en sociale gezondheid. 

Over mindfulness
mindfulness training Drachten
training mindfulness Drachten

"Door de achtergrond die ze met humor en intelligentie meegeeft, leer je echt begrijpen hoe het brein werkt, en hoe je daar weloverwogen mee om kunt gaan. Een soort toolbox voor het leven."

- Melanie

mindfulness drachten

"De training is zeer professioneel opgezet met een uitstekende mix van praktische oefeningen en theoretische onderbouwing. Door mindfulness te integreren in mijn levensstijl ben ik beter in staat om zorgzame aandacht te besteden aan mijzelf en daardoor bewuster te leven." 

- Edwin

INTAKE

Een intake is een belangrijk en vast onderdeel van een MBSR-training. Tijdens dit vrijblijvende gesprek worden jouw vraagstukken, motivatie en vragen besproken. Waarom een gesprek belangrijk is en waarmee Mindful State rekening houdt, lees je op de pagina Voor wie is mindfulness.


MBSR PROGRAMMA

Elke week staat een nieuw thema op het menu, zoals het leren herkennen van de automatische piloot, ontwikkeling van houdingskwaliteiten, stresseducatie, omgaan met lastige gedachten & gevoelens en zelfzorg. Naast uitleg van de mindfulness theorie, gaan we vooral praktijkgericht aan de slag met verschillende meditaties, ontspanning- en bewustzijnsoefeningen. Tijdens de sessies worden de oefeningen met je trainer nabesproken voor inzicht, ondersteuning en groei in jouw proces. 
 

Mindfulness is een echte vaardigheidstraining. Je krijgt het onder de knie door te oefenen. Probeer dan ook 30 tot 45 minuten per dag te reserveren voor jouw mindfulness moment.

LESMATERIAAL

Je ontvangt de uitgebreide Mindful State trainingsmap. Hierin worden theorie, kennis en oefeningen aangereikt. Verder bevat de map, tips, citaten, onderzoek, artikelen, inspiratie en formulieren. Ook ontvang je audiotracks met diverse meditaties om thuis te oefenen. 

MINDFULNESS TRAINER

Deze mindfulness training wordt op nuchtere wijze gegeven door gevorderd mindfulness trainer en founder van Mindful State, Marianne Smit. Marianne beschikt over jarenlange ervaring, kennis en internationale expertise. Je kunt er daarom op vertrouwen dat mindfulness in haar kern goed wordt uitgedragen en vanuit wetenschap. Marianne is verder mindfulness trainer hoogste cat.1. (VMBN). 

mindfulness amsterdam
Trainer

VERGOEDINGEN

 • ZORGVERZEKERING
  Bij diverse zorgverzekeraars kan vanuit de aanvullende verzekering aanspraak worden gemaakt op vergoeding van (een deel van) de kosten van een mindfulness training indien de mindfulness trainer cat.1 VMBN gecertificeerd is. De vergoeding ligt tussen de €100 en €350, afhankelijk van de verzekeraar en het pakket. Doorgaans wordt er vergoeding verstrekt voor een 8 weekse MBSR-training op indicatie van burn-out klachten. Enkele verzekeraars vragen daarbij om een doorverwijzing van een (huis-)arts, maar niet alle verzekeraars stellen die eis. Informeer daarom altijd bij jouw zorgverzekeraar of de training (deels) wordt vergoed en onder welke voorwaarden vergoeding mogelijk is.

 • WERKGEVER
  Werkgevers leveren steeds vaker een bijdrage in het kader van jouw duurzame inzetbaarheid, preventie, herstel of als je beschikking hebt over opleidingsbudget.

 • ZELFSTANDIGE
  Als zelfstandige zijn er mogelijkheden om de mindfulness training als kosten op te geven. Dit kan tot 50% voordeel opleveren. Informeer bij jouw boekhouder of de belastingdienst naar de voorwaarden.

 • MANTELZORG
  Ben je mantelzorger/ster? Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze MBSR-training. Check je z
  orgverzekering.

   

Prijs

PRIJS

 • Uitgebreid telefonisch kennismakingsgesprek

 • 9 sessies: 8-wekelijkse bijeenkomsten + stilteochtend

 • Kleine groep

 • Kwalitatieve trainingsmap (179 pagina's en bijlage)

 • Op het mooiste monumentale plekje van Drachten

 • Audiotracks met meditaties


Particulieren: € 495 incl. Btw.
Zzp’ers: € 495 excl. Btw.

Werkgevers: € 725 excl. Btw.
 

STARTDATA & LOCATIE
De mindfulness training wordt gegeven op onze sfeervolle, monumentale locatie in hartje Drachten, Moleneind 25 zz. 

Startdata & locatie

17 april, 2024
Woensdagavond

DRACHTEN CENTRUM

FRIESLAND

Trainer: Marianne Smit

DATA & TIJDEN

Data: 17, 24 april, 15, 22, 29 mei, 5, 12 en 19 juni.

Tijd: 19:00 - 21:00. 
 

Stilteochtend: zondag 9 juni

Tijd: 10:00 - 13:00.

5 december, 2024
Woensdagavond

DRACHTEN CENTRUM

FRIESLAND

Trainer: Marianne Smit

DATA & TIJDEN

Data: 4, 11, 18 december, 8, 15, 22, 29 januari en 5 februari.

Tijd: 19:00 - 21:00. 
 

Stilteochtend: zondag 26 januari

Tijd: 10:00 - 13:00.

Start op elk moment met
individuele training, duo training of voor drie personen.

DRACHTEN CENTRUM of ONLINE

Trainer: Marianne Smit

DATA & TIJDEN

In overleg met de trainer.

 

Prijs: €650 p.p. voor twee €575 p.p. 

CONTACT
Heb je vragen? Aarzel niet om contact op te nemen! Ga naar het contactformulier of bel naar 06 242 10455.

We staan je graag te woord!

bottom of page