top of page

ONLINE INDIVIDUELE MINDFULNESS TRAINING
(8-weekse MBSR/ 1 uur per week begeleiding)
€ 650

Een moment van zorg, rust en aandacht voor jouw uitdagingen en omstandigheden. In deze online mindfulness training leer je belangrijke vaardigheden om jouw mentale, fysieke en sociale gezondheid te versterken! 

mindfulness-amsterdam-west

WAAROM INDIVIDUELE MINDFULNESS TRAINING?

 • aandacht voor jouw uitdagingen

 • een effectieve training met meer duurzaam resultaat

 • vanwege je agenda, functie of omstandigheden sluit deze vorm beter aan

 • je kan gelijk beginnen

 • privacy en tijd voor persoonlijke thema's

 

WERKWIJZE MINDFUL STATE

De individuele mindfulness training van Mindful State wordt volgens de officiële 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR) van grondlegger Jon Kabat-Zinn gegeven. Mindful State is een boutique en gespecialiseerde mindfulness dienstverlener. Persoonlijke, betrokken en kwalitatieve begeleiding staan dan ook centraal. Een kennismakingsgesprek en nazorggesprek zijn een belangrijk onderdeel van de training. Onze werkwijze staat verder voor internationale expertise, ervaringsdeskundigheid, kwalitatief lesmateriaal en werkend vanuit baanbrekend onderzoek rondom mindfulness, neurowetenschap, psychologie en sociologie.

 

mindfulness amsterdam west

POSITIEVE EFFECTEN MINDFULNESS

Waarom heeft mindfulness nou zo enorm aan populariteit gewonnen? Veel mensen blijken veel baat te hebben bij mindfulness en ze hebben goede ervaringen! De effecten van een Mindfulness Based Stress Reduction training zijn bovendien wetenschappelijk bewezen. Mindfulness is met recht een verrijkende waardevolle investering in jezelf. Effecten die zijn onderzocht en benoemd:

 • hogere kwaliteit van leven

 • regulering en vermindering van stress

 • regulering en vermindering pieker, angstige, negatieve, sombere gedachtes en gevoelens

 • verbetering kwaliteit van slaap

 • beter omgaan met ziekte en pijn

 • ontwikkeling positieve gevoelens en pro-sociaal gedrag, zoals compassie voor jezelf en anderen

 

Op onze over mindfulness pagina vind je meer uitgebreide informatie over de Mindfulness Based Stress Reduction Training. Ook kan je hier video's bekijken of over onderzoek en de effecten lezen.
 

VOOR WIE?

Mindfulness is voor ons allemaal! Iedereen kan er baat bij hebben. De training draagt namelijk bij aan persoonlijke groei en hogere kwaliteit van leven. Mindfulness meditatie is bovendien te beschouwen als een mentale work-out. Het is goed voor je hersenen!

Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreken we zorgvuldig waar je aan wilt werken of wilt ontwikkelen. Op de pagina voor wie is mindfulness, kom je alvast meer te weten bij welke thema's mindfulness vaak wordt ingezet en waar Mindful State rekening mee houdt. We hebben aandacht voor jouw persoonlijk proces en dragen zorg voor een zo goed mogelijk en duurzaam resultaat. 

 

MINDFULNESS TRAINER

Deze mindfulness training wordt door Marianne Smit, founder van Mindful State, gegeven. De trainer beschikt over jarenlange ervaring en kennis, internationale toonaangevende expertise en werkt met zorgvuldig lesmateriaal. U kunt er daarom op vertrouwen dat mindfulness in haar kern goed wordt meegegeven. Marianne is verder mindfulness trainer volgens de professionele standaard hoogste cat. 1. (VMBN). Deze mindfulness training komt dan ook in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekering.
 

​KWALITATIEF LESMATERIAAL

Je ontvangt een kwalitatieve uitgebreide trainingsmap. Hierin worden theorie, kennis en oefeningen aangereikt. Verder bevat de map, tips, citaten, onderzoek, artikelen, inspiratie en formulieren. Ook ontvang je audiotracks met diverse meditaties om thuis te oefenen.
 

MBSR PROGRAMMA

Mindfulness is een vaardigheidstraining. Je gaat zelf aan de slag met meditaties, ontspanning- en bewustzijnsoefeningen en theorie om mindfulness in de praktijk te ontwikkelen. Dagelijks oefenen zorgt voor een beter resultaat! Houd dan ook rekening met 30-45 minuten dagelijks aandacht schenken aan mindfulness tijdens de training. Je wordt zorgvuldig begeleid door je mindfulness trainer in dit proces. De mindfulness training bestaat uit de volgende onderdelen:

 • de automatische piloot

 • leren schakelen tussen doe-modus en zijn-modus

 • meditaties

 • stress

 • omgaan met gedachtes en emoties

 • herkennen mentale en fysieke grenzen

 • (zelf) zorg & compassie

 • positieve mentale gewoonten 
   

MINDFULNESS VOOR TWEE

Het is ook mogelijk om met een familielid, partner, vriendin of vriend, de individuele mindfulness training te volgen. 
 

ONLINE
De training wordt live online verzorgd. Via een online verbinding en een computer, lap-top of tablet, heb je vanuit je eigen omgeving contact met je trainer. Je kan dus op elke plek in Nederland of vanuit het buitenland deze mindfulness training volgen!

 

Wil je de mindfulness training liever op onze sfeervolle monumentale locatie in Drachten Centrum volgen, neem dan ook gewoon contact op. 

Contact

VERGOEDINGEN

 • ZORGVERZEKERING
  Het kan zijn dat jouw zorgverzekeraar deze mindfulness training (gedeeltelijk) vergoedt. Check de Zorgwijzer voor vergoeding.

 • WERKGEVER
  Werkgevers leveren in sommige gevallen een bijdrage in het kader van duurzame inzetbaarheid, preventie, herstel (reïntegratie) of als je beschikking hebt over opleidingsbudget.

 • UWV
  Ben je arbeidsongeschikt of werkloos? Informeer eens bij het UWV, wat de mogelijkheden zijn voor vergoeding. Je moet wel goed kunnen motiveren, waarom de mindfulness training kan bijdragen aan jouw herstel of het sneller vinden van werk.

 • ZELFSTANDIGE
  Als zelfstandige zijn er mogelijkheden om de mindfulness training als kosten op te geven. Dit kan tot 50% voordeel opleveren. Informeer bij jouw boekhouder of de belastingdienst voor de voorwaarden.

 • MANTELZORG
  Ben je mantelzorger/ster? Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze MBSR-training. Check je z
  orgverzekering.

   

KENNISMAKING & CONTACT

Maak kennis tijdens een vrijblijvend
gesprek, waar zorgvuldig jouw vraagstukken, motivatie en uitdagingen worden besproken. Tijdens dit gesprek bekijken we of en wanneer we van start gaan met de online persoonlijke begeleiding. Enige tijd na de training zal Marianne contact met jou opnemen voor een stukje nazorg. 


Heb je vragen, aarzel niet om contact op te nemen! We informeren je graag.

Meld je aan via het contactformulier. Je kan ook bellen naar 06 242 10455. 

  

PRIJS

 • 8 wekelijkse sessies van 1 uur

 • kennismakingsgesprek

 • nazorggesprek

 • kwalitatieve trainingsmap 

 • audiotracks met meditaties


Overdag en avond / landelijk:

Particulier: €650,- incl. 21% Btw. 

Zzp'er: €650,- excl. 21% Btw.
Voor twee: 1 1/4 hr, €525,- p.p. incl. 21% Btw.
Student/bijstand: Studeer je of zit je in de bijstand, neem dan contact op met Marianne Smit en informeer naar de mogelijkheden

Organisatie: voor werkgevers kunnen andere tarieven gelden.
 

CUSTOM-MADE MINDFULNESS 

Zoek je meer custom-made mindfulness? Mindfulness voor een specifieke doelgroep, zoals voor zorgmedewerkers, senioren, mantelzorgers of mensen met een specifieke zorgvraag, neem dan contact op. We helpen je graag verder!
 

Vergoeding mindfulnesstraining
individuele mindfulness training amsterdam west

Edwin


"Marianne geeft een excellente mindfulness training met veel enthousiasme en oprechte persoonlijke aandacht." 

 

mindfulness in amsterdam voor artsen

Wiecher
 


"​De individuele mindfulness training was zeer leerzaam en is behulpzaam bij mijn drukke baan als arts, om rustmomenten in te bouwen. Marianne is een fijne trainer."

individuele mindfulness training amsterdam

Melanie


"Door de achtergrond die ze met humor en intelligentie meegeeft, leer je echt begrijpen hoe het brein werkt, en hoe je daar weloverwogen mee om kunt gaan.
Een soort toolbox voor het leven."

individuele mindfulness training amsterdam west zorgmedewerkers

Mieke

"​Ik heb de individuele mindfulness training als heel positief en prettig ervaren. De uitvoerige informatie in de map en lessen hebben mij nieuwe inzichten gegeven."

mindfulnes amsterdam west

Marte

"De mindfulness map was prachtig samengesteld en bleek een anker voor het in de privé setting oefenen."

mindfulness amsterdam west

Jeroen


 

"Op een plezierige en niet zweverige wijze word je in 8 weken klaar gestoomd om mindfulness zelf toe te gaan passen!"

bottom of page