MINDFULNESS BIJ MINDFUL STATE

 

 

 

 

 

 


WELKE VRAAGSTUKKEN?
Mindfulness kan bij uiteenlopende thema’s ingezet worden zoals werkdruk, zieke
medewerkers, stress, concentratievermogen, 

productiviteit, innovatie, samenwerking, leiderschap, conflicten en pesten.

VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING
De individuele mindfulness training bestaat uit een zorgvuldig persoonlijk vrijblijvend kennismakingsgesprek waar vraagstukken, motivatie en uitdagingen worden besproken. Na deze kennismaking kan de medewerker definitief besluiten om al dan niet te starten. 

 

LOCATIE INDIVIDUELE MINDFULNESS TRAINING
Landelijk Incompany of in Amsterdam.

 

KOSTEN

De Mindfulness Based Stress Reduction training voor medewerkers bestaat uit 8-wekelijkse sessies van 1 uur, incl. zorgvuldig persoonlijk intake gesprek, nazorg gesprek, de Mindful State trainingsmap en audiomateriaal met meditaties.  

Neem contact op naar aanleiding van uw specifieke vraag en behoefte. Wij bekijken de mogelijkheden met u en maken een passend voorstel. Zie ook Mindfulness Advies.


CONTACT

Voor meer informatie, intake of een offerte, stuur een email naar info@mindfulstate.org of
bel 06 242 10455.

 

Wij zien uw reactie met interesse tegemoet!
 

INDIVIDUELE MINDFULNESS TRAINING 

IN ORGANISATIES.

 

In organisaties is individuele mindfulness training & coaching
zeer waardevol. Persoonlijke vraagstukken kunnen in een vrije

vertrouwde setting worden besproken. Er is meer ruimte om
tailor-made te coachen en kwalitatieve aandacht voor 
individuele thema's staat voorop!
 

VOOR WIE?
De individuele mindfulness training is geschikt voor iedereen. Het kan preventief voor het duurzaam welzijn van medewerkers worden ingezet. Curatief voor zieke medewerkers. Strategisch voor leidinggevenden om geluk en duurzaam welzijn te verankeren in de bedrijfscultuur.


POSITIEVE EFFECTEN
Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness training door gerenommeerde Universiteiten (Stanford, Oxford, Harvard, het Center for Investigating Healthy Minds). Organisaties hebben ook bijzonder veel baat bij deze resultaten.


Mindfulness training blijkt effectief bij:

 

  • Spanning, stress en burn-out klachten

  • Lichamelijke en geestelijke klachten

  • Verbetering van concentratievermogen, productiviteit en creativiteit

  • Verbetering van veerkracht, motivatie en betrokkenheid

  • Verbetering van samenwerking, besluitvorming en conflicthantering

  • Ontwikkeling van sociale vaardigheden en emotionele intelligentie

 

EMPOWERMENT
Mindfulness is een training van de geest. Door het aanleren van meditaties en ontspanningsoefeningen, ontstaat rust en ruimte om automatische patronen te doorbreken. Ook wordt de geest getraind om positieve mentale gewoonten te ontwikkelen die duurzaam welzijn bevorderen. Door deze vaardigheidstraining wordt het zelfsturend vermogen aangesproken om meer welbevinden, ontspanning, geluk en emotionele intelligentie te ontwikkelen. 
 

KEUZE UIT 2 INDIVIDUELE MINDFULNESS TRAININGEN
1) De officiële 8-weekse MBSR- training (Mindfulness Based Stress Reduction)

Deze individuele mindfulness training voor medewerkers is gebaseerd op de officiële 8-weekse mindfulness MBSR-training en wordt door een gecertificeerd mindfulness trainer gegeven. De individuele mindfulness sessies vinden iedere week gedurende 8-weken plaats en duren 1 uur per sessie. 
 

2) Tailor-made mindfulness sessies
Deze tailor-made training is gebaseerd op de officiële MBSR-training maar op-maat aangepast naar behoefte van de cliënt. De training wordt wekelijks door een gecertificeerd mindfulness trainer gegeven.

 

PRAKTIJKGERICHTE MINDFULNESS TRAINING

De training is praktijkgericht, onderbouwd met een stuk theorie. Diverse meditatietechnieken, mindful-yoga en op wetenschap gebaseerde handvatten worden aangereikt om mindfulness in de praktijk te ontwikkelen. De medewerker krijgt oefeningen mee. 

MATERIAAL
De medewerker ontvangt de Mindful State trainingsmap. Hierin worden theorie, kennis en oefeningen aangereikt. Verder bevat de map, tips, citaten, onderzoek, artikelen, inspiratie en formulieren. Ook worden audiotracks meegegeven met diverse meditaties om thuis te oefenen.


WERKWIJZE MINDFUL STATE
Mindful State baseert zich op wetenschappelijk onderzoek rondom mindfulness en het brein. Er wordt gewerkt met recente inzichten uit diverse vakgebieden, zoals neurowetenschap, epigenetica en psychologie. De trainingen bij Mindful State zijn niet zweverig en gericht op het waarborgen van aandacht en kwaliteit. Er wordt gestuurd op het duurzaam integreren van mindfulness in de praktijk. Meer over de Mindful State werkwijze, Klik hier.