top of page
mindfulness workshop met mindful yoga

MINDFUL NATURE MOVEMENT.

3-weekse mini-cursus.

Vind je Zen in het bos!

Mindfulness, de natuur en bewegen hebben allerlei bewezen voordelen. We gaan ze dan ook combineren in deze krachtige 3-weekse, om geest en lichaam in balans te houden!

Ontspanning
Herstel 
Emotie & stressregulatie 
Duurzame veerkracht

WAAROM?

Deze sessies zijn erop gericht om ons belangrijke, maar steeds vaker verwaarloosde parasympatisch zenuwstelsel (je ‘rest en recovery systeem’) te activeren voor mentaal en fysiek herstel. Om dit systeem te activeren gaan we vertragen en opladen in een natuurlijke omgeving. Op deze manier kunnen we stress van de dag en week loslaten. De nadruk ligt niet op intensief, snel, eisen en doelen stellen. We passen mindfulness toe. We laten los en leren in het hier en nu aanwezig te zijn voor herstel. Stress kabbelt weg. Lastige gedachten en emoties worden gereguleerd. Je vindt balans. De geleerde technieken kan je zelf gaan toepassen om veerkracht structureel te behouden!

DE NATUUR

Tijd doorbrengen in de natuur is goed voor onze gezondheid! Uit onderzoek komt naar voren, dat de natuur stress verlagend en ontspannend werkt. Ook is het goed voor ons immuunsysteem en onze hersenen. Bovendien verbetert het onze stemming. Toch kan de natuur op een zacht pitje staan. We hebben het druk, wonen in de stad of stressen na het werk richting de sportschool voor die strakke buik. Die hele belangrijke aandacht voor het welzijn van onze hersenen zien we al snel over ons drukke hoofd! 
 

MINDFULNESS & BEWEGEN

We gaan mindful wandelen, mindful bewegen, mediteren en bewustzijnsoefeningen toepassen! We komen niet alleen fysiek in beweging voor onze gezondheid. We vergroten tegelijk ons mentale en fysieke bewustzijn. In de wetenschap interoceptie genoemd. Ontwikkeling van deze vaardigheid heeft vele positieve effecten. Je leert scherper waarnemen hoe je jezelf tijdig mentaal en fysiek in balans brengt.
 

DOWN-TO-EARTH

De mindful nature sessies worden letterlijk en figuurlijk down-to-earth gegeven. Op nuchtere wijze krijg je allerlei praktische tips en oefeningen aangereikt. De sessies staan verder in het teken van persoonlijke groei, verwondering en plezier! 
 

DESKUNDIGHEID

Mindful State verzorgt de mindful nature movement series op basis van jarenlange ervaring, kennis, beoefening, wetenschap en certificering. U kunt erop vertrouwen dat de trainer kwalitatieve mindfulness begeleiding verzorgt. De sessies worden gegeven door Marianne Smit, founder van Mindful State. Zij is tevens gecertificeerd mindfulness trainer in de hoogste cat.1 (VMBN) volgens de Jon Kabat-Zinn methode. Wereldwijd de meest onderzochte en toonaangevende mindfulness standaard. 

LOCATIE

Amsterdamse bos.

 

PROGRAMMA 3-weekse

  • Wekelijks 2 uur

  • Looptijd 3 weken

  • Je gaat tussendoor zelf aan de slag met oefeningen

  • Ondersteuning gedurende het traject

  • Max. 8 personen

  • Incl. thee en lekkers

TIJD: 09:00-11:00


DATA: zaterdag 14, 21 en 28 augustus
 

PRIJS: € 70 (incl. btw voor particulieren en excl. btw voor bedrijven, organisaties)

 

CORONAMAATREGELEN
Mindful State volgt de richtlijnen van het RIVM. Betaling is dan ook pas kort van te voren, omdat er tussentijds wijzigingen kunnen zijn. Meld je wel op tijd aan via het formulier om zeker te zijn van een plekje. 

SPECIALE VERZOEKEN

Wil je iets organiseren met b.v. je vriendinnen, familie of organisatie ergens in Nederland? Bel dan naar 06 242 10455 om de mogelijkheden te bespreken! 
 

bottom of page