top of page
Mindful Bosbaden Beetsterzwaag

MINDFUL BOSBADEN.
Ervaar de magie van bosbaden tijdens het begin van de astronomische lente en herfst!

Mindfulness, de natuur en bewegen hebben allerlei bewezen voordelen. We gaan ze dan ook combineren om geest en lichaam in balans te houden!

Herstel van stress
Aanmaak gelukshormonen
Sterker immuunsysteem
Goede nachtrust
Sterker concentratievermogen

Duurzame veerkracht

 

WAAROM?

De mindful bosbadsessies zijn erop gericht om ons belangrijke, maar steeds vaker verwaarloosde parasympatische zenuwstelsel (je ‘rest en recovery systeem’) te activeren voor mentaal en fysiek herstel. Om dit systeem te activeren gaan we vertragen en opladen in een natuurlijke omgeving. Op deze manier kunnen we stress loslaten. De nadruk ligt niet op intensief, snel, eisen en doelen stellen. We passen mindfulness toe en gebruiken de natuurlijke omgeving om al onze zintuigen te activeren. We laten los en leren in het hier en nu aanwezig te zijn voor herstel. Stress kabbelt weg. Lastige gedachten en emoties worden gereguleerd. Je vindt balans. 

DE NATUUR

Tijd doorbrengen in de natuur is goed voor onze gezondheid! Uit onderzoek komt naar voren, dat de natuur stress verlagend en ontspannend werkt. Ook is het goed voor ons immuunsysteem en onze hersenen. Bovendien verbetert het onze stemming. Toch kan de natuur op een zacht pitje staan. We hebben het druk, wonen in de stad of stressen na het werk richting de sportschool voor die strakke buik. Die hele belangrijke aandacht voor het welzijn van onze hersenen zien we al snel over ons drukke hoofd! 
 

MINDFULNESS & BEWEGEN

We gaan mindful wandelen, mindful bewegen, mediteren en bewustzijnsoefeningen toepassen! We gebruiken al onze zintuigen in het bos. We komen niet alleen fysiek in beweging voor onze gezondheid. We vergroten tegelijk ons mentale en fysieke bewustzijn. In de wetenschap interoceptie genoemd. Ontwikkeling van deze vaardigheid heeft vele positieve effecten. Je leert scherper waarnemen hoe je jezelf tijdig mentaal en fysiek in balans brengt.
 

DOWN-TO-EARTH

De mindful bosbadsessies worden letterlijk en figuurlijk down-to-earth gegeven. De sessies staan in het teken van ontspanning, verwondering en plezier! 
 

GEVORDERD MINDFULNESSTRAINER

Mindful State verzorgt de mindful bosbadsessies op basis van jarenlange ervaring, kennis, beoefening en certificering. U kunt erop vertrouwen dat de trainer kwalitatieve mindfulness begeleiding verzorgt. De sessies worden gegeven door Marianne Smit, founder van Mindful State. Zij is tevens gevorderd mindfulness trainer in de hoogste cat.1 (VMBN) volgens de Jon Kabat-Zinn methode. Wereldwijd de meest onderzochte en toonaangevende mindfulness standaard. 

LOCATIE

Bossen van Beetsterzwaag.

 

DATUM & TIJD

  • Zondag 22 september (begin van de astronomische herfst) 10:00-13:00
    Je kan een plekje reserveren via ons boekingssysteem Momoyoga. 


 

 

PRIJS

De prijs is inclusief begeleiding door gevorderd mindfulnesstrainer- en yogadocent Marianne Smit, thee en bewuste lekkernij. 

€45 p.p. (incl. btw).

SPECIALE VERZOEKEN

Wil je iets organiseren met b.v. je vriendinnen, familie of organisatie ergens in Nederland? Neem dan contact op via het contactformulier om de mogelijkheden te bespreken! 
 

bottom of page