top of page

MINDFULNESS BIJ MINDFUL STATE

 

 

 

 

WELKE VRAAGSTUKKEN?
Mindfulness kan bij uiteenlopende thema’s ingezet worden. Thema’s in organisaties zijn bijvoorbeeld werkdruk, zieke medewerkers, stress, concentratievermogen, productiviteit, innovatie, samenwerking, leiderschap, conflicten of pesten.

VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING
De mindfulness training bestaat uit een vrijblijvend zorgvuldig 

kennismakingsgesprek. In dit gesprek worden vraagstukken, motivatie en uitdagingen besproken. Na deze kennismaking besluiten medewerker en trainer definitief om al dan niet te starten. 


LOCATIE MINDFULNESS TRAINING
De training kan incompany plaats vinden.


8-weekse mindfulness (MBSR) training:
De mindfulness training omvat een kennismakingsgesprek, 8-wekelijkse sessies van 2 ½ uur, volledige stiltedag, de Mindful State trainingsmap en audiomateriaal met meditaties.

GROEPSTRAINING MINDFULNESS MBSR

(8-WEEKSE) IN ORGANISATIES.

 

De mindfulness groepstraining is geschikt voor iedereen! Het kan curatief worden ingezet voor zieke medewerkers. Preventief voor duurzaam welzijn en prestaties van medewerkers. Strategisch voor leidinggevenden om mindfulness als succesfactor te verankeren in de organisatiecultuur.


POSITIEVE EFFECTEN
Veel wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de effecten van mindfulness training door gerenommeerde Universiteiten (Stanford, Oxford, Harvard, het Center for Investigating Healthy Minds). Organisaties hebben ook bijzonder veel baat bij deze resultaten.

 

Mindfulness training blijkt effectief bij:

 

  • Spanning, stress en burn-out klachten

  • Lichamelijke en geestelijke klachten

  • Ontwikkeling van concentratievermogen, productiviteit en creativiteit

  • Verbetering van veerkracht, motivatie en betrokkenheid

  • Verbetering van samenwerking, besluitvorming en conflicthantering

  • Ontwikkeling van sociale vaardigheden en emotionele intelligentie

 

VAARDIGHEIDSTRAINING
Mindfulness is een training van de geest. Je traint je geest om meer in het hier en nu te zijn en je ontwikkelt meer (zelf) bewustzijn. Hierdoor ontstaat rust en ruimte om automatische patronen te doorbreken. Ook wordt je geest getraind om positieve mentale gewoonten te ontwikkelen, die duurzaam welzijn bevorderen. Door deze vaardigheidstraining wordt het zelfsturend vermogen aangesproken om meer welbevinden, ontspanning, geluk en emotionele intelligentie te ontwikkelen! U kunt nog meer te weten komen op onze pagina Over Mindfulness en op de pagina Onderzoek & Werk.

 

8-WEEKSE MBSR PROFESSIONELE STANDAARD  
De training duurt 8 weken en wordt gegeven door een gecertificeerd mindfulness trainer hoogste VMBN cat.1/gevorderd MBP-trainer. Bij Mindful State kunt u erop vertrouwen dat de training volgens de meest onderzochte professionele Mindfulness Based Stress Reduction standaard (MBSR) van dr. Jon Kabat-Zinn wordt gegeven. Deze officiële standaard bestaat uit een intake, wekelijks 2 1/2 uur sessies, volledige stiltedag en kwalitatief uitgebreid lesmateriaal. 


PRAKTIJKGERICHTE MINDFULNESS TRAINING

De training is praktijkgericht en onderbouwd met een stuk theorie. Diverse meditatietechnieken en bewustzijnsoefeningen worden aangereikt om mindfulness in de dagelijkse praktijk te ontwikkelen. Verder krijgt de medewerker oefeningen mee.


MATERIAAL
De medewerker ontvangt de Mindful State trainingsmap. Hierin worden theorie, kennis en oefeningen aangereikt. Verder bevat de map, tips, citaten, onderzoek, artikelen, inspiratie en formulieren. Ook worden audiotracks meegegeven met diverse meditaties om thuis te oefenen. 

WERKWIJZE MINDFUL STATE
Mindful State baseert zich op wetenschappelijk onderzoek rondom mindfulness en het brein. Er wordt gewerkt met recente inzichten uit diverse vakgebieden, zoals neurowetenschap, epigenetica en psychologie. De trainingen bij Mindful State zijn gericht op het waarborgen van aandacht, hoogwaardige kwaliteit en zijn niet zweverig. Er wordt gestuurd op het duurzaam integreren van mindfulness in de praktijk. Lees meer over de Mindful State Werkwijze.

CONTACT & OFFERTE

Zijn er specifieke vraagstukken in uw organisatie? Mindful Advies denkt graag met u mee over duurzame oplossingen. Wij bieden ook tailor-made trainingen aan. Wilt u weten of Mindful State iets voor u kan betekenen en een offerte ontvangen? Of wilt u uw medewerkers aanmelden? Stuur dan een email naar info@mindfulstate.org of bel naar 06 242 10455.


Mindful State kijkt ernaar uit om kennis te maken!

mindfulnesstraining-in-organisaties
bottom of page