top of page
individuele mindfulness drachten

Individuele mindfulness training 8-weekse MBSR
Drachten of online.
€650 of €525
(1 of 2 personen)
Vergoedingen (zorgverzekering/werkgever).

Een moment van zorg, rust en aandacht voor jou.

Individuele mindfulness training voor duurzaam

resultaat en persoonlijke ontwikkeling.  

Met zorgvuldige intake, begeleiding en lesmateriaal.

Beste prijs/kwaliteit.

WAAROM INDIVIDUELE MINDFULNESS TRAINING?

Bij de individuele mindfulness training is er meer aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en thema's. 1 op 1 mindfulness is dan ook een effectieve training met meer duurzaam resultaat. In een groep kan je geremd zijn om je open te stellen en is er minder tijd voor jou. Deze vorm kan ook beter aansluiten vanwege je functie of omstandigheden (overprikkeling, moeheid, ziekte). Of je voelt je gewoon meer op je gemak in een persoonlijke omgeving. Verder houdt Mindful State rekening met jouw agenda en je kan gelijk beginnen!
 

WERKWIJZE MINDFUL STATE

De individuele mindfulness training van Mindful State wordt volgens de officiële 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction Training (MBSR) van grondlegger Jon Kabat-Zinn gegeven. Mindful State is een boutique mindfulness aanbieder. Kwalitatieve, ervaren en deskundige begeleiding staan centraal. Je kunt erop vertrouwen dat de essentie en transformerende werking van mindfulness goed wordt uitgedragen. De mindfulness training bestaat uit:

 • een zorgvuldige intake

 • 8 uur personal training

 • kwalitatief uitgebreid lesmateriaal

 • audiotracks 

 

Onze werkwijze staat verder voor internationale expertise, ervaringsdeskundigheid en werkend met baanbrekend wetenschappelijk onderzoek rondom mindfulness, neurowetenschap, psychologie en sociologie. Trainers van Mindful State zijn daarnaast gecertificeerd in de hoogste cat.1 VMBN. Deze individuele mindfulness training wordt door Marianne Smit, founder van Mindful State, gegeven. De mindfulness training komt in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering.

 

mindfulness drachten

POSITIEVE EFFECTEN MINDFULNESS

Waarom heeft mindfulness nou zo enorm aan populariteit gewonnen? Veel mensen blijken veel baat te hebben bij mindfulness en ze hebben goede ervaringen! De effecten van een Mindfulness Based Stress Reduction Training zijn bovendien wetenschappelijk bewezen. Mindfulness is met recht een verrijkende waardevolle investering in jezelf. Effecten die zijn onderzocht en benoemd:

 • hogere kwaliteit van leven

 • regulering en vermindering stress

 • regulering en vermindering pieker, angstige, negatieve, sombere gedachten en gevoelens

 • verbetering kwaliteit van slaap

 • beter omgaan met ziekte en pijn

 • ontwikkeling positieve gevoelens en pro-sociaal gedrag, zoals compassie


Op onze Over Mindfulness pagina vind je meer informatie over de Mindfulness Based Stress Reduction Training. Ook vind je hier video's en op de Onderzoekspagina, vind je allerlei publicaties over de specifieke effecten op mentale, fysieke en sociale gezondheid.
 

VOOR WIE?

Mindfulness is voor ons allemaal! Iedereen kan er baat bij hebben. De training draagt namelijk bij aan een hogere kwaliteit van leven. Mindfulness meditatie is bovendien te beschouwen als een mentale work-out. Het is goed voor je hersenen! Mindfulness wordt ook vaak ingezet bij speciefieke thema's, zoals bijvoorbeeld stress, burn-out, piekeren, angst of slaapproblemen. Op de pagina Voor wie is mindfulness, lees je meer over alle thema's. Op deze pagina vind je ook meer informatie over het belang van een zorgvuldige intake en waarmee Mindful State rekening houdt. Het is een belangrijk onderdeel van de MBSR- training. 
 

​LESMATERIAAL

Je ontvangt de uitgebreide Mindful State trainingsmap. Hierin worden theorie, kennis en oefeningen aangereikt. Verder bevat de map, tips, citaten, onderzoek, artikelen, inspiratie en formulieren. Ook ontvang je audiotracks met diverse meditaties om thuis te oefenen.
 

mindfulness drachten

MBSR PROGRAMMA

Elke week staat een nieuw thema op het menu, zoals het leren herkennen van de automatische piloot, ontwikkeling van  houdingskwaliteiten, stresseducatie, omgaan met lastige gedachten & gevoelens en zelfzorg. Naast uitleg van de mindfulness theorie, gaan we vooral praktijkgericht aan de slag met verschillende meditaties, ontspanning- en bewustzijnsoefeningen. Tijdens de sessies worden de oefeningen met je trainer nabesproken voor inzicht, ondersteuning en groei in jouw proces.


Mindfulness is een echte vaardigheidstraining. Je krijgt het onder de knie door te oefenen. Probeer dan ook 30 tot 45 minuten per dag te reserveren voor jouw mindfulness moment!

 

In dit proces word je zorgvuldig begeleid door een ervaren trainer. 
 

MINDFULNESS VOOR TWEE

Je kan de individuele mindfulness training ook met een familielid, partner, vriendin of vriend volgen!

DRACHTEN OF ONLINE
De mindfulness training wordt in ons sfeervolle monumentale pand in Drachten Centrum gegeven.

Deze training kan ook online worden gegeven, of vanwege corona: op onze locatie en online. 
 

Contact

VERGOEDINGEN

 • ZORGVERZEKERING
  Het kan zijn dat jouw zorgverzekeraar deze mindfulness training (gedeeltelijk) vergoedt. Check de Zorgwijzer voor vergoeding.

 • WERKGEVER
  Werkgevers leveren steeds vaker een bijdrage in het kader van jouw duurzame inzetbaarheid, preventie, herstel (via arbo arts, reïntegratie) of als je beschikking hebt over opleidingsbudget.

 • ZELFSTANDIGE
  Als zelfstandige zijn er mogelijkheden om de mindfulness training als kosten op te geven. Dit kan tot 50% voordeel opleveren. Informeer bij jouw boekhouder of de belastingdienst voor de voorwaarden.

 • MANTELZORG
  Ben je mantelzorger/ster? Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze MBSR-training. 

   

KENNISMAKING & CONTACT

Maak eerst kennis tijdens een vrijblijvend telefonisch gesprek waarin zorgvuldig jouw vraagstukken, motivatie en uitdagingen worden besproken. We bekijken vervolgens samen wanneer we starten met deze individuele mindfulness training op onze fijne locatie in hartje Drachten of online. 

Ga naar het Contactformulier of bel met Marianne Smit op 06 242 10455. 

Wij kijken uit naar jouw bericht! 

 PRIJS

 • intake (telefonisch)

 • 8 wekelijkse sessies van 1 uur

 • kwalitatief uitgebreid lesmateriaal

 • audiotracks

Overdag of avond:

Particulier: €650,- incl. 21% Btw. 

Zzp'er: €650,- excl. 21 % Btw.
Voor twee: 1 1/4 hr, €525,- p.p. incl. 21 % Btw.
Student/bijstand: studeer je, check de studentenverzekeringen. Zit je in de bijstand, neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Werkgever: Via werkgever €895,- p.p. excl. 21% Btw.
 

CUSTOM-MADE MINDFULNESS 

Zoek je meer custom-made mindfulness? Mindfulness bij jouw thuis in Drachten of Smallingerland? Bijvoorbeeld vanwege ziekte of een handicap? Heb je interesse in incompany mindfulness training voor jouw bedrijf in Friesland of Groningen? Neem dan contact op, om de mogelijkheden te bespreken. Je ontvangt een custom-made voorstel!
 

mindfulness in drachten en frieschepalen
individuele mindfulness training drachten

Edwin
Financieel directeur

"Marianne geeft een excellente mindfulness training met veel enthousiasme en oprechte persoonlijke aandacht." 

 

mindfulness drachten

Marte

Fotograaf

"De mindfulness map was prachtig samengesteld en bleek een anker voor het in de privé setting oefenen."

mindfulness drachten

Jeroen

HR manager
 

"Op een plezierige en niet zweverige wijze word je in 8 weken klaar gestoomd om mindfulness zelf toe te gaan passen!"

NIEUWSBRIEF & UPDATES
Blijf op de hoogte van de agenda, nieuws en aanbiedingen!

Nieuwsbrief
bottom of page