Wat is mindfulness?

 

VAN DOEN NAAR ZIJN

We zijn druk. Staan in onze snelle wereld vaak op de automatische piloot. Uitdagingen en tegenslagen komen op ons pad. We streven van alles na en vele prikkels komen op ons af. Niet zo vreemd dat onze doe-modus, onze hersenen kan overprikkelen. Mindfulness stuurt je naar een switch in bewustzijn: van doen naar zijn. Tijdens de training word je je bewust van deze twee standen om lichaam en geest tijdig tot rust te brengen.
 

GEZONDE KEUZES

Mindfulness rust op het vermogen om je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties objectief te leren observeren. Door je geest op deze manier te trainen kan je stress, moeilijke gedachten en emoties beter reguleren. Dit proces stelt je in staat betere keuzes te maken in plaats van op de automatische piloot te blijven. Je leert je geest beter kennen en patronen te doorbreken!
 

ZORG VOOR JE BREIN

Onderzoek toont aan dat mindfulness-meditatie díe delen in je brein activeert die duurzaam welzijn bevorderen. Het brein is een heel belangrijk orgaan. Het verdient daarom zorg en aandacht. Door mindfulness training komen je hersenen tot rust, ontwikkel je positieve mentale gewoonten en doorbreek je automatische patronen.
 

MINDFULNESS & (NEURO) WETENSCHAP

Bekende Universiteiten hebben de vele positieve effecten van mindfulness onderzocht. Recent onderzoek rondom het effect van meditatie op het brein en lichaam, heeft deze eeuwenoude Oosterse wijsheid een wetenschappelijk fundament  gegeven.
 

 

MEDITATIE IN HET WESTEN

In de late jaren ’70 introduceerde Dr. Jon Kabat-Zinn, hoogleraar aan de University of Massachusetts Medical School, de 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction Training in het Westen. Hiermee haalde hij mindfulness uit de Boeddhistische context om toe te passen in een medische setting en met veel success. Mindfulness wordt tegenwoordig veelvuldig ingezet bij uiteenlopende vraagstukken en beschouwd als een revolutie die welzijn duurzaam zal bevorderen.
 

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • Instagram - Black Circle

Cliënten, lidmaatschap & giving back:

mindfulness vergoeding zorgverzekering
mindfulness amsterdam
mindfulnes amsterdam
mindfulness amsterdam

©2014-2020 Mindful State | Mindfulness in Amsterdam of landelijk incompany |
Alle rechten voorbehouden
 | KVK 63300184| Disclaimer & Privacy