top of page

Wat is mindfulness?
 

Videomeditatieparticulier

OORSPRONG VAN MINDFULNESS

In de late jaren ’70 introduceerde dr. Jon Kabat-Zinn, een hoogleraar aan de University of Massachusetts Medical School, de 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction Training in het Westen. Hiermee haalde hij mindfulness uit de Boeddhistische context om toe te passen in de medische wereld en met veel success. Mindfulness wordt tegenwoordig ingezet bij verschillende vraagstukken en beschouwd als een revolutie die welzijn duurzaam zal bevorderen. Bekende Universiteiten hebben de vele positieve effecten van mindfulness ondertussen onderzocht. Onderzoek naar het effect van mindfulness heeft deze Oosterse wijsheid een stevige wetenschappelijke basis gegeven.
 

VAN DOEN NAAR ZIJN

We zijn druk. Staan in onze snelle wereld vaak op de automatische piloot. Uitdagingen en tegenslagen komen op ons pad. We streven van alles na en vele prikkels komen op ons af. Niet zo vreemd dat onze doe-modus, onze hersenen kan overprikkelen. Mindfulness stuurt je naar een switch in bewustzijn: van doen naar zijn. Je leert deze twee standen herkennen, zodat je vervolgens je zijn-modus kan activeren voor tijdig herstel van stress. 
 

KENNIS VAN JE BREIN

Je leert je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties observeren. We doen dit op een compassievolle, geduldige en nieuwsgierige manier. Door je geest en lichaam mindful te benaderen kan je stress, moeilijke gedachten en emoties beter reguleren. Dit proces stelt je in staat betere keuzes te maken in plaats van op de automatische piloot te blijven leven. Je leert je geest beter kennen en patronen te doorbreken!
 

Wetenschap-watismindfulness

HERSENEN IN DE SPA

Onderzoek toont aan dat mindfulness-meditatie díe delen in je brein activeert die duurzaam welzijn bevorderen. Je brein is een heel belangrijk orgaan. Het verdient daarom zorg en aandacht. Door mindfulness training komen je hersenen tot rust, ontwikkel je positieve mentale gewoonten en doorbreek je automatische patronen.
 

bottom of page