top of page

Mindfulness voor iedereen?
 

Mindfulness is geschikt voor iedereen! Iedereen van elke leeftijd met klachten óf zonder is welkom. Elk individu kan er baat bij hebben. Mindfulness zorgt namelijk voor een hogere kwaliteit van leven en brengt duurzame positieve veranderingen teweeg ter bevordering van een gezonde levensstijl!
 

WANNEER KIEZEN VOOR MINDFULNESS?

mindfulness amsterdam

Zijn er specifieke vraagstukken in jouw leven waar je mee aan de slag wilt? Mindfulness Based Stress Reduction Training (MBSR) kan bij diverse thema’s worden ingezet. Wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness heeft de afgelopen 20 jaar een enorme vlucht genomen. Uiteenlopende aspecten van het effect op mentaal en fysiek welbevinden, zijn ondertussen onder de loep genomen. Zoals het effect van MBSR op o.a. (werk) stress, burn-out, angst, depressie, concentratievermogen en emotionele intelligentie.

Mindfulness training wordt vaak ingezet bij:

 

  • Spanning, stress, werkdruk en burn-out klachten

  • Lichamelijke of geestelijke klachten

  • Ter bevordering van veerkracht, concentratievermogen, geheugen en creativiteit

  • Ter bevordering van sociale vaardigheden en emotionele intelligentie
     

WANNEER IS MINDFULNESS NIET GESCHIKT?

Er vindt eerst een gesprek plaats om te beoordelen of de mindfulness training een passende interventie is. In sommige gevallen kan een mindfulness training niet geschikt zijn. Dan is er sprake van een contra-indicatie. Bij zware (acute) mentale problemen raadt Mindful State de training af. Sta je onder behandeling in de geestelijke gezondheidszorg, dan wordt aangeraden in overleg te treden met de behandelaar. Ook kan het moment simpelweg niet geschikt zijn. Als je b.v. geen tijd hebt, om met het mindfulness huiswerk aan de slag te gaan. Het is dan beter om op een later tijdstip met de mindfulness training van start te gaan. Twijfel je of de mindfulness training wel of niet geschikt is (op dit moment)? Neem dan even contact op met Marianne!
 

Contra-indicaties

POSITIEVE EFFECTEN VAN MINDFULNESS & WETENSCHAP 

Er is veel onderzoek door gerenommeerde Universiteiten gedaan naar de effecten van mindfulness.  Meer wetenschappelijke informatie over de resultaten en inzet van mindfulness bij diverse vraagstukken, kan je vinden op onze uitgebreide onderzoekspagina.


MEER INFORMATIE MINDFULNESS AANBOD
  

VRAGEN

Ga naar het contactformulier  of bel naar 06 242 10455 als je jouw vragen wilt voorleggen of je gelijk wilt aanmelden voor een mindfulness training. Mindful State helpt je graag verder! Tot horens!

bottom of page