top of page

Wat is mindfulness.
 

Mindfulness cultiveert je innerlijk vermogen voor ontspanning, welzijn, veerkracht en emotionele intelligentie. 
De effectiviteit van deze vaardigheidstraining is wetenschappelijk bewezen.


VAN DOEN NAAR ZIJN
We zijn druk, denderen voort, uitdagingen en tegenslagen komen op ons pad, we streven van alles na en worden overstelpt met prikkels in de 24/7 informatiemaatschappij. Deze doe-modus zet je in de overdrive en geeft een gespannen gevoel. Mindfulness stuurt je naar een switch in bewustzijn: van de doe-modus naar de zijn-modus. Door het aanleren van deze mind-set komt je lichaam en geest tot rust.

 

ONTSPANNEN GEEST

Gedachten, zorgen, piekeren en emoties kunnen je uitputten. Door je aandacht op een bewuste manier in te leren zetten in het hier-en-nu zonder te oordelen, kan je je los maken van alle hersenspinsels in je hoofd. Hierdoor ontstaat ontspanning en ruimte!


GEZONDE KEUZES BIJ MOEILIJKE MOMENTEN
Mindfulness rust op het vermogen om je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties objectief te leren observeren. Door je geest te trainen in het sturen van je aandacht kan je gedachten en emoties beter reguleren. Dit proces stelt je in staat bewust andere keuzes te maken in plaats van op de automatische piloot te blijven functioneren. Mindfulness is dus erg duurzaam!

ZORG VOOR JE BREIN
Onderzoek toont aan dat mindfulness-meditatie díe delen in je brein activeert, die duurzaam welzijn bevorderen. Het brein is een heel essentieel en belangrijk orgaan. Het verdient daarom zorg en aandacht. Door mindfulness training komt je brein tot rust, ontwikkel je positieve mentale gewoonten en doorbreek je automatische patronen.

WETENSCHAP
Vooraanstaande Universiteiten hebben de vele positieve effecten van mindfulness onderzocht. Onderzoek rondom het effect van meditatie op het brein en lichaam, heeft deze eeuwenoude Oosterse wijsheid een wetenschappelijk fundament  gegeven.

MEDITATIE IN HET WESTEN
In de jaren ’70 introduceerde Dr. Jon Kabat-Zinn, hoogleraar aan de University of Massachusetts Medical School, de
8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction Training in het Westen. Hiermee haalde hij mindfulness uit de Boeddhistische context om toe te passen in een medische setting en met veel success. Mindfulness wordt tegenwoordig veelvuldig ingezet bij uiteenlopende vraagstukken en beschouwd als een revolutie, die welzijn duurzaam zal bevorderen.

 

MINDFULNESS IN BEELD

bottom of page